lauantai 13. marraskuuta 2010

Luettu

PAREMPI POLVI- KEIJO LEPPÄNEN

Isyystestin kirjoittaja jatkaa tarkkanäköistä kuvausta perheestä - rehellisesti ja huumorilla Isyystestin ajoista kasvaneet lapset ovat siirtyneet kouluun ja isän arjessa vaipantuoksu on vaihtunut orastavaan hienhajuun. Perhe-elämässä riittää kuitenkin hämmästeltävää. Kodin ja koulun yhteistyö, opettajan työn muutos sekä harrastusten määrä ja laatu pistävät kirjoittajan vertailemaan omaa maaseudulla vietettyä lapsuutta siihen, millaista on elämä pääkaupunkiseudulla nyt. Mitä on vanhemmuus? Kuka määrää? Menevätkö lapset vanhempien ehdoilla vai käykö päinvastoin? Parempi polvi sukeltaa räväkästi ja rehellisesti syvälle roolimallien vaikutuksiin, vanhempien vastuuseen ja arvojen tärkeyteen.


-------------------------------------------------------------------

TOTTA- RIIKKA PULKKINEN

Vetovoimaisen tekijän puhutteleva romaani muistin pettävyydestä, valheen armollisuudesta ja rakkaudesta.

Elsa tekee kuolemaa. Martti ja Eleonoora yrittävät totutella ajatukseen puolison ja äidin menettämisestä, vaikka suru painaa kyyryyn. Äidin olemassaolon haurastuessa katoaa Eleonooran lapsuudenmuistoiltakiinnekohta.
Tyttärentytär Anna unohtaa itsensä helposti ohikulkijoiden kohtaloihin. Maailma on hänelle kertomuksia täynnä. Sattumalta Anna saa tietää Eevasta, josta isovanhemmat ovat vaienneet vuosikausia. Eevan unohdettu tarina avautuu kerros kerrokselta. Perheessä lastenhoitajana toimineen nuoren naisen ääni vie 60-luvun alkuun, aikaan, jolloin pieni pilleri oli jo keksitty, muttei vielä uusia iskulauseita. Auki kiertyvät äitien ja tyttärien tarinat, joissa muisti pettää, koska se on armollinen vaihtoehto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti