torstai 11. marraskuuta 2010

Elokuvia

Modigliani
Andy Garcia Elsa Zylberstein Eva Herzigova
1910-luvun Pariisi oli Euroopan taiteen sulatusuuni ja boheemin elämän kehto. Eri taiteenalueiden mestarit ja nousevat kyvyt loivat kaupunkiin ilmapiirin, jonka intohimon, taidon ja vapauden hedelmiä pidetään nykyään 1900-luvun taiteen helminä.
Tähän ajanjaksoon kuuluu oleellisesti myös äärimmäisen lahjakas ja tulisieluinen maalari ja kuvanveistäjä, Amadeo Modigliani, jonka lopullinen läpimurto taidemaailman huipulle ei onnistunut ilman uhrauksia, draamaa ja taisteluita omia demoneita ja pelkoa vastaan...
Italiassa syntyneenä juutalaisena, Modigliani kohtaa Pariisin taidepiirin raadollisuuden ja ennakkoluuloisuuden, ja joutuu lisäksi taistelemaan päästäkseen esille, jo menestyksen saavuttaneen pahimman kilpailijansa, Pablo Picasson varjosta. Modiglianin tempperamenttisuus, menestyksennälkä, vastoinkäymiset ja riippuvuus alkoholista ja ooppiumista, kypsyttivät hänestä vähitellen mestarin, jollaisena häntä nykyään pidetään.
(http://www.dvdplaza.fi/leffakanta/nayta.php?sid=3416)

Itkin ja sillä annankin elokuvalle ****---------------------------------------------------------------------------------------

TIE the road
Viggo Mortensen, Kodi Smit-McPhee, Charlize Theron, Robert Duvall ja Guy Pearce.

Tie kertoo isästä (Viggo Mortensen) ja pojasta (Kodi Smit-McPhee), jotka vaeltavat halki selittämättömässä katastrofissa tuhoutuneen maan.

Heidän ainoa tavoitteensa on säilyä hengissä ja kulkea kohti etelää. Mukanaan heillä on vain kuluneet vaatteensa, vähäisillä ruokatarvikkeilla täytetty ostoskärry ja revolveri, jossa on jäljellä kaksi patruunaa. Nälän, janon ja uupumuksen lisäksi heitä uhkaavat kannibaaleiksi vajonneet jengit.
Itkin jälleen ja sillä tämäkin ansaitsee *****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti