lauantai 4. kesäkuuta 2011

elokuvaa

                                            Kellokosken PRINSESSA

Kellokosken mielisairaalan kuuluisin potilas tunnettiin Prinsessana. Kuninkaallisena esiintyneen skitsofreenikon elämästä kertoo elokuva.
Kellokosken psykiatrisessa sairaalassa Tuusulassa asui 50 vuoden ajan potilas Anna Lappalainen, joka väitti olevansa prinsessa. Hän puhutteli myös monia sairaalan työntekijöitä ja muita potilaita erilaisilla kuninkaallisilla titteleillä.





Elokuvalle ***

------------------------------------------------------------------------------------

INCEPTION

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) on alansa ehdoton huippu vaarallisessa lajissa, jota kutsutaan “poiminnaksi”: arvokkaiden salaisuuksien varastamisessa syvältä ihmisten alitajunnasta, kun heidän mielensä ovat haavoittuvimmillaan unen aikana. Harvinaisen kykynsä takia Cobbista on tullut kysytty ammattilainen uudessa häikäilemättömän yritysvakoilun maailmassa. Maineen hinta on kuitenkin kallis: työ on tehnyt hänestä kansainvälisen lainsuojattoman ja maksanut hänelle kaiken, jota hän on koskaan rakastanut. Nyt Cobbille tarjotaan mahdollisuutta vapauteen. Tekemällä vielä yhden keikan Cobb voi saada elämänsä takaisin, mutta vain jos hän pystyy mahdottomaan – ”istutukseen”. Varastamisen sijaan Cobbin ja hänen tiiminsä on onnistuttava kääntämään asetelma päälaelleen; heidän tehtävänään ei ole varastaa ajatusta vaan istuttaa se. Jos he onnistuvat, kyseessä voi olla täydellinen rikos.

Cobbin tiimin asiantuntemus on huippuluokkaa ja suunnitelma viimeistä piirtoa myöten hiottu, mutta kukaan heistä ei ole osannut varautua vihamieliseen vastustajaan, joka tuntuu aavistavan heidän jokaisen liikkeensä. Heitä uhkaa vihollinen, jonka ilmaantumisen vain Cobb olisi voinut ennustaa.






Elokuvalle *****
-------------------------------------------------------------------------------

KUNINKAAN PUHE

Isänsä kuningas Yrjö V:n (Michael Gambon) kuoltua ja veljensä kuningas Edvard VIII:n (Guy Pearce) luovuttua kruunusta skandaalinkäryisesti Bertie (Colin Firth), joka on koko ikänsä kärsinyt kiusallisesta puheviasta, kruunataan hänen omaksi järkytyksekseen Englannin kuningas Yrjö VI:ksi. Kun maa häilyy sodan partaalla ja on kipeästi vahvan johtajan tarpeessa, hänen vaimonsa Elisabet (Helena Bonham Carter), tuleva kuningataräiti, järjestää miehelleen tapaamisen eksentrisen puheterapeutin Lionel Loguen (Geoffrey Rush) kanssa. Ohdakkeisen alun jälkeen kaksikko turvautuu epätavallisiin hoitomuotoihin ja ystävystyy ponnistellessaan kohti yhteistä päämäärää. Loguen, perheensä, hallintonsa ja Winston Churchillin (Timothy Spall) tuella kuningas voittaa änkytyksensä ja pitää radiopuheen, joka toimii innoituksena koko kansalle ja kokoaa valtakunnan yhteiseen rintamaan.





Elokuvalle ***
-------------------------------------------------------------------------------------

1 kommentti:

  1. Mulle tuo Prinsessa oli suuri pettymys kun olin lukenut sen kirjan niin elokuvasta odotukset oli suuret ja paskat! Ei se "hovineiti" oikeesti ollu se joka laulo parvekkeella vaan prinsessa, ja ei siinä mitään hovineidillä romansseja ollut eli toi Peterin osa on ihan tuulesta temmattu siihen. Kirja oli paljon parempi!

    VastaaPoista